zonder watermerk

Hoe werken wij?

De tandartsen van Kidzie behandelen kinderen van 0 tot 18 jaar. Voor kinderen die ouder dan 4 jaar zijn, heeft u een verwijsbrief van uw huidige tandarts of een andere zorgverlener (huisarts, consultatiebureau, kaakchirurg) nodig. Wij bieden verwezen patiënten binnen een week een afspraak voor een intakegesprek aan.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek proberen we een duidelijk beeld te krijgen van uw kind en te achterhalen wat de aard van het probleem is. Daar stemmen we de behandeling op af. Voor een intakegesprek nemen we een half uur de tijd. Tijdens dit gesprek gaan we bijna nooit behandelen, maar doen we ons best om uw kind op zijn gemak te stellen. We gaan pas behandelen als uw kind daar klaar voor is.

Tandarts - Nijlpaard2

Vervolgafspraak

Het verloop van de eerste vervolgafspraak is afhankelijk van wat uw kind nodig heeft. Meestal laten we tijdens deze afspraak uw kind wennen aan de tandarts en de apparatuur en maken we röntgenfoto’s. We gaan pas behandelen als een kind daar klaar voor is en vertrouwen heeft in de tandarts en assistente, ook als daar meerdere wenafspraken voor nodig zijn.

Tijdens vervolgafspraken blijven ouders in de wachtkamer wachten. Onze ervaring is dat wij op die manier makkelijker contact met kinderen krijgen en zij meer zelfvertrouwen krijgen.

Sedatie of narcose

In sommige gevallen kan het nodig zijn dat we uw kind in slaap brengen voor een behandeling. De volledige behandeling wordt dan in één keer uitgevoerd. De narcosebehandeling wordt door de gespecialiseerde anesthesioloog uitgevoerd.

Soms is een orale sedatie (drankje) of een behandeling met lachgassedatie voldoende om meer ondersteuning te geven tijdens de behandeling.

Tandarts Leeuw

Terugkeer naar eigen tandarts

Wij nemen de behandeling van uw kind tijdelijk over van uw reguliere tandarts. Zodra het goed gaat – uw kind heeft geen angst meer voor de tandarts, de gebitsproblemen zijn opgelost en er komen geen gaatjes meer bij – dan verwijzen wij u terug naar uw eigen tandarts.

Vergoedingen

Alle behandelingen van kinderen tot 18 jaar worden bij KidZie vanuit de basisverzekering vergoed.

Tandarts - Zebra

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Kidzie zorgt dat uw kind weer een gezond gebit krijgt. Door goede mondhygiëne en voedingsgewoontes zorgen we er samen met u voor dat het gebit van uw kind gezond blijft. Daar levert u een belangrijke bijdrage in! We leren u en uw kind hoe u het beste de tanden poetst en wat u nog meer kunt doen om een gezonde mond te krijgen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen

Kidzie is een praktijk voor kindertandheelkunde, jonge kinderen of kinderen met gaatjes en angstige kinderen kunnen bij ons terecht.

Kidzie helpt uw kind ook in spoedgevallen. Heeft uw kind acute pijnklachten? Dan kunnen wij hem of haar diezelfde dag nog zien. Voor kinderen tot 4 jaar die nog geen eigen tandarts hebben, kunt u direct contact met ons opnemen. Kinderen ouder dan 4 jaar hebben een verwijzing van de eigen tandarts of andere zorgverlener nodig.

Kidzie is een tandartsenpraktijk voor kinderen van 0-18 jaar die moeilijk behandelbaar zijn bij de reguliere tandarts.

Ja, het is bij Kidzie mogelijk om preventief werk uit te laten voeren. Wij begeleiden u en uw kind graag bij het onderhouden van een gezond gebit van uw kind.

Maak een afspraak

Stuur ons een bericht!
Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.